<

Pályázat

A szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel energetikai korszerűsítése

liget-palyazat

A LIGET HOTEL Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tulajdonában álló ingatlanon üzemelteti az energetikai fejlesztés tárgyát képező wellnesshotel. A támogatást igénylő cég szállodaként üzemelteti az épületet. A főépületének szobáiból fantasztikus kilátás nyílik a Körös kanyarulatára, valamint az Erzsébet liget ősfás parkjára. Az igényes belső tereknek, és a széleskörű wellness-szolgáltatásoknak köszönhetően a szálloda a pihenni vágyók és a konferenciaszervezők számára egyaránt vonzó célpont. A Liget Hotel Szarvason, a Körösök szívében, Budapesttől mindössze 160 kilométerre található, de a békési megyeszékhelyről is alig egyórás autóúttal megközelíthető. A négycsillagos wellness-szálloda gyönyörű természeti környezetben, az Erzsébet liget ősfás parkjában a csend és nyugalom ligeteként ismert.

A Körös-part és a liget háborítatlan természeti környezetében jelenleg a főépületben és családok, kisebb társaságok számára kialakított különálló villákban összesen mintegy kétszáz férőhely várja a Liget vendégeit Szarvason.

Az épület jelenlegi állapotában nem felel meg a korszerű és energiatakarékos elvárásoknak, ezért szükségessé vált a nyílászárók cseréje, valamint a fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszer, hőszivattyús rendszer telepítésével történő korszerűsítése. A korszerűsítéssel megvalósuló energiatakarékos üzemeltetéssel elért megtakarítást más irányú, fejlesztésre, kiadásokra tudja fordítani a pályázó. Az energetikai fejlesztés eredményeképpen a pályázó cég hozzájárul a környezet fenntarthatósági szempontok alapján fontossá vált üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenéséhez, továbbá az energiahatékonysági fejlesztésekkel jelentősen csökkenti az épület energia költségigényét.

A Hotel főépületén kijelölt nyílászáróinak cseréje során korszerű, jó légzárású, műanyag keretezésű, hőszigetelő üvegezésű ablakok, üvegfalak, és felülvilágítók, valamint a Hotel élményfürdő és a Wellness – Relax helységének nyílászárói kerülnek beépítésre. A meglévő elavult vízhűtéses folyadékhűtő berendezés cseréje valósul meg egy energiahatékony kompakt folyadékhűtőre, valamint a főépület gépészeti hőfogadó helyiségének korszerűsítése fordulatszám szabályozású szivattyúk beépítésével, valamint épületfelügyeleti rendszer kiépítésével, időjárás követő szabályzás kiépítésével. Sor kerül a víz-víz hőszivattyú beépítése a távozó közösségi távhő visszatérő ágába, ezáltal csökkentve az épület földgáz felhasználását.

Pályázati tájékoztató (pdf)


A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a Liget Hotel Kft-nél

liget-palyazat

Projektünk elsődleges célja a munka és a magánélet összehangolását lehetővé tévő rugalmas foglalkoztatás elterjesztése szervezetünknél. Ennek érdekében a rugalmas foglalkoztatási forma bevezetését támogató képzési és szervezetfejlesztési tevékenységeket valósítunk meg, kismértékű infrastrukturális beruházással kiegészítve.

A munka és a magánélet összehangolását elősegítő intézkedések hozzájárulnak munkatársaink, különösen a kisgyermeket nevelők, valamint egyéb speciális élethelyzetben lévők foglalkoztatási helyzetének javulásához, ezáltal a munkavégzés hatékonyságának növeléséhez.

Pályázati tájékoztató (pdf)

Projekt összefoglaló

A projekt keretében a rugalmas foglakoztatási formába történő átszervezés eredményeként 19 fő esetében módosításra kerültek a munkaszerződések, munkaköri leírások átalakítása, az átszervezésnek megfelelően módosítás, aktualizálás összesen 11 munkakör esetében megtörtént. Bevezetett atipikus foglalkoztatási formák: kötetlen munkaidő, 4 havi munkaidő keret, távmunka, napi munkaidőkeret törzsidővel.

Megvalósult tevékenységek:

I. Humán erőforrás fejlesztési tanácsadás a szervezeti szabályzatok kialakításához, átalakításához kapcsolódóan: Az újonnan bevezetett rugalmas foglalkoztatási formáknak és munkaköri átszervezéseknek megfelelően az atipikus foglalkoztatási szabályzat megalkotása. (8 nap)

II. HR dokumentumok kialakítása, átalakítása (15 nap)

III. HR-tevékenységhez, szervezeti fejlesztéshez alátámasztottan indokolt IT fejlesztésekhez tanácsadás (4 nap)

IV. A munka-magánélet összehangolását segítő és a rugalmas átszervezés feltételeként megjelenő egyéb jogi, pénzügyi, munkaügyi tanácsadás (3 nap)

V. Képzések, műhelymunkák, coaching:

VI. Munkahelyi mentor foglalkoztatása a rugalmas foglalkoztatási forma vállalkozás működésébe való hosszú távú beilleszkedésének elősegítése céljából.

VII. Megtörtént a távmunka-végzés kialakításához munkaállomások létrehozása, az ehhez szükséges eszközök, immateriális javak beszerzése, a távmunka- végzéshez szüksége távelérés kialakítása.

VIII. A rugalmas foglalkoztatás bevezetését támogató kisebb infrastrukturális fejlesztés fontosabb elemei: Szerverszoba kialakítása (építési, burkolási, festési, mázolási munkák), a rugalmas munkavégzéshez szükséges optikai kábel fektetése, közös iroda létrehozása az alkalmi távmunka vállalók számára (építési, burkolási, festési, mázolási munkák)

IX. Kötelezően előírt nyilvánosság, tájékoztatás biztosítása.

Sajtóközlemény

A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a Liget Hotel Kft-nél
2017/12/01

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Projektünk elsődleges célja a rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a cégnél, annak érdekében, hogy bizonyos hátrányos helyzetű célcsoportok, különösen a kisgyermeket nevelők foglalkoztatása növekedni tudjon. A projekt 15.000.000,-Ft európai uniós támogatás segítségével valósult meg. A program keretében 10 munkakör rugalmas foglalkoztatási formába történő átszervezése valósult meg, a munkaköri sajátosságoknak, valamint a munkatárs igényeinek megfelelően. A beruházásnak köszönhetően a cég 19 foglalkoztatott esetében hajtott végre átszervezést. A rugalmas foglalkoztatás bevezetésével a szervezet hosszú távú célja a vállalati munkaszervezési kultúra javítása, ezáltal gazdasági alkalmazkodóképesség és a versenyképesség növelése.

A projektről bővebb információt a www.ligetszarvas.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:


Gyakornoki pályázat megvalósulása a Liget Hotelben

liget-palyazat

Projektünk elsődleges célja, hogy szakképzésben résztvevő fiatalok számát növeljük Elősegítjük a szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedését, munkatapasztalat szerzését, ezáltal is támogatva a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezők szakmai karrierjének, pályafutásának megerősítését.

Gyakornokként a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhetnek, ezáltal javul foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik. Szervezetünk öt fő gyakornok elhelyezkedését, mentorálását vállalta a projekt keretein belül, két magasan képzett mentorunk szakmai vezetése mellett.

Gyakornoki pályázati tájékoztató (pdf)

A Dél-Alföld szívében a csend és nyugalom szigete Tovább a galériához
Foglaljon most vagy kérjen ajánlatot!
Érkezés
Távozás