<

Szaunák

Finn szauna

Liget Wellness és Konferencia Hotel**** SzarvasHatására életre kel szervezetünk, fokozódik belső elválasztású mirigyrendszerünk működése, valamint különböző szerveink is élénken reagálnak a hőmérséklet és páratartalom változására. A rendszeres szaunázás nyomán szervezetünk igényt érez arra, hogy szakítsunk rossz szokásainkkal, egészségtelen életmódunkkal. A szaunázás erőt is adhat az életmódváltáshoz.

Privát szauna használat

Kültéri szauna házunkat lehetőségük van kibérelni privát használatra!

18:00-20:00 / 90 perc / 6.000,-

További részletek és időpontfoglalás a wellness recepción!

Infra szauna

Az infra kabint sokan azért szeretik, mert itt a hőmérséklet nem éri el a kilencven fokot, a gyógyhatáshoz ennek a fele is elegendő. Emiatt ez a szaunafajta jobban kíméli szívünket, mint a finn szauna. Az infravörös hőkabinban a gyógyulni vágyót a napsugárzás összetételéhez hasonló sugárzási hő éri. A láthatatlan sugarak behatolnak a bőrbe, hőenergiává alakulnak, majd a vérkeringés segítségével minden szervünkhöz eljutnak.

Amíg a hagyományos szaunákban az izzadással szervezetünkből víz távozik el, s csak három százalékban salakanyagok, addig az infra kabin hője húsz százalékos salakeltávolítást tesz lehetővé. Nehézfémek, tejsav, koleszterin, zsírfelesleg távoznak el a szervezetből, s csökken a testsúly. Ez a szaunafajta kiválóan alkalmas az allergiás panaszokra, ekcémára, vegetatív idegrendszeri labilitásra, és a visszatérő gyulladásos megbetegedésekre is.

Gőzkabin

A gőzkabinokban a pára és a meleg levegő körülveszi testünket, nyugtatja idegeinket, kitisztítja légútjainkat, pezsdíti vérkeringésünket, bőrünket vitalizálja.
A meleg köd jótékony hatása már a régmúltban is ismert volt.
A gőzfürdő sűrű ködében a levegő páratartalma elérheti a 95 %-ot, míg a hőmérséklet 43-46°C.
A gőzfürdő nemcsak relaxál és feltölti az embert energiával, hanem jó hatással van az egészségre és a szépségre is.

A gőzkabin hatásai:

A gőzkabin különösképpen ajánlott számos egészségügyi probléma, megbetegedés enyhítésére a magas gőztartalmának és a nedves hő általános hatásainak köszönhetően.

Ezen felül, csak, mint kiegészítő intézkedés, a gőzfürdő jótékony hatással bír az alábbiak esetén:

A gőzfürdő nagy előnye a bőrre gyakorolt igen kedvező hatásában rejlik. A nedves hő stimulálja a szubkután vérkeringést és alaposan tisztítja a bőrt úgy, hogy megnyitja a pórusokat és eltávolítja az elhalt hámsejteket. A bőr ettől puha, tiszta és selymesen sima lesz.

Szaunaszeánsz

Egy Szauna szeánsz alkalmával a szauna mester fokozatosan hevíti fel a kabint, ezzel garantálva a vendégek akklimatizálódását. Igyekszik jó hangulatot és személyre szabott ventillációt biztosítani, azaz a vendégek körül szauna zászlója segítségével kavarja a forró levegőt és ezzel az agyalapi mirigyet a bétaendorfin nevű hormon serkentésére ösztönzi. Ez az örömhormon is hozzájárul ahhoz, hogy a szeánsz végén teljes legyen a stressz oldás és ezáltal a testi és szellemi ellazulás.

Szeánszokon való részvételi díj:

A Dél-Alföld szívében a csend és nyugalom szigete Tovább a galériához
Foglaljon most vagy kérjen ajánlatot!
Érkezés
Távozás