<

Szaunák

A hotel épületében található teljesen megújult szaunavilágunk különleges szolgáltatásait élvezhetik Vendégeink az év minden napján!

Finn szauna

Liget Wellness és Konferencia Hotel**** Szarvas

Új finn szaunánkból csodálatos kilátás nyílik a Körösre, így Vendégeink szaunázás közben nemcsak a meleg levegő jótékony hatásait, hanem a természet csodáit egyaránt élvezhetik.
A legismertebb szauna típusban a levegő először a bőrt melegíti fel, ez serkenti a szervezetünk hőszabályzó rendszerét, megindul az izzadás. A bőrfelületen összegyűlt szennyeződések kiválnak, majd a test salakanyagai is távoznak az izzadási folyamat segítségével. Hatására életre kel szervezetünk, fokozódik belső elválasztású mirigyrendszerünk működése, valamint különböző szerveink is élénken reagálnak a hőmérséklet és páratartalom változására. A rendszeres szaunázás nyomán szervezetünk igényt érez arra, hogy szakítsunk rossz szokásainkkal, egészségtelen életmódunkkal. A szaunázás erőt is adhat az életmódváltáshoz. 

Hőmérséklet: 90-100°C, páratartalom: 6-15%

   

Gyógynövényes kabin

Liget Wellness és Konferencia Hotel**** Szarvas

A gyógynövényes kabin a nagymúltú holisztikus szemléletű gyógyítást új szintre emeli. A hagyományos finn típusú szaunák széles körben elterjedtek, és az egészségre gyakorolt hatásaik bizonyítottak, de ha egy igazán különleges és összetettebb élményre vágyunk, akkor a gyógynövényes kabin kipróbálása telitalálat lehet. A gyógynövényes kabinok évszázados múltra tekintenek vissza, rendkívül kedveltek a Távol-Keleti országokban, főként Táiföldön, Kambodzsában és Burmában. A felhasznált gyógynövények itt, az adott országra jellemzőek.
A nyugati országok wellnesseiben megtalálhatóak mint a távol keleti gyógynövények, mint a hazai növények és virágok. Kiemelkedően kedvelt a levendula, kamilla. Ezeket a gyógynövényeket senkinek nem kell bemutatni, hiszen gyógyhatásaik világszerte ismerté teszik őket. A gyógynövényes kabinok kialakításánál gyógynövény tárolókat és csokrokat helyeznek el a belső térben, és a megfelelő hőmérséklet és páratartalom segíti az illóolajok áramlását.

      

A csokorba kötött növények különféle arányban tartalmaznak többféle növényi szárat, virágzatot és levelet. A megfelelő összetételről a wellness részleg spa terapeutája gondoskodik. A gyógynövényes szaunák hőmérséklete kellemes 45-50°C. A jó egészségnek örvendő felnőttek mellett, a gyermekek és az idősebb korosztály is akár órákon át élvezhetik a gyógynövények egészséget megőrző, nyugtató, és stresszoldó hatását. 

A jól átgondolt, professzionálisan kialakított gyógynövényes kabin nem csak üres dekoráció, vagy hangzatos marketingfogás, hanem egy magasabb szintű gyógyhatással bíró wellness élmény minden vendég számára. Így, ahol a hagyományos finn szauna mellett megtaláljuk a terápiás gyógynövényes szaunákat is, biztosak lehetünk abban, hogy egy átgondolt, magasabb szintű szolgáltatás részesei leszünk.

Bio szauna

Liget Wellness és Konferencia Hotel**** Szarvas

A bio szaunában, vagy más néven illatterápiás szaunában a különböző hőmérsékletű és páratartalmú helyiség levegőjét illatosítják különféle növényi illóolajokkal. Az illóolajok belélegezve és a bőrön át felszívódva is kifejtik jótékony hatásukat a szervezetre. Belélegezve egyes illóolajok könnyítik a légzést, segítik a légút regenerálódását. A bio szauna használata segítségével az illóoljaok képesek hatni az emberek hangulatára, kognitív, pszichikai és fizikai állapotára egyaránt. Lehet nyugtató vagy éppen frissítő hatású. A leggyakrabban használt illóolajok közé tartozik a borsmenta, levendula, citrus, eukaliptusz, jázmin, kamilla, zsálya, fenyő, teafa, verbéna, ilang-ilang, rozmaring. Hőfok: 50-60 fok körül van.

A bio szaunában, illetve a gyógynövényes kabinban bizonyos időközönként illóolajokat vagy gyógynövény-kivonatokat „fecskendeznek” be a kabinba ezért kérjük a kályha locsolását mellőzni! Ezek nemcsak a hangulatunkra lehetnek jótékony hatással, de segíthetik például a légutak kitisztulását, az immunrendszer erősítését is. 

Nyári nyitvatartás: Hétköznap és hétvégén wellness részlegünk nyitvatartása alatt végig elérhető.

Téli nyitvatartás:
Hétfőtől péntek kora délutánig igény szerint, előzetes egyeztetés alapján fűtjük fel. Szaunázási igényüket a kívánt időpont előtt min. 2 órával kérjük jelezni!
Pénteken bio szaunánk 14:00-tól 21:00-ig használható, szombaton és vasárnap a wellness részleg nyitvatartása alatt egész nap üzemel, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Gőzkabin

A gőzkabinban a hőmérséklet alacsonyabb („mindössze” 45-50 fok körül van), a páratartalom azonban magasabb, mint a hagyományos szaunákban, és elérheti a 100 százalékot is. A gőzben kíméletesebben izzadhatunk, javul a szervezet ellenállóképessége, és fokozódik a méregtelenítés is.

Kültéri naturista szaunaház

Liget Wellness és Konferencia Hotel**** Szarvas

A Körös-part közelében található kültéri szaunaházunkban a kényelmes és tágas finn szaunán kívül merülőmedencét, illetve kényelmes nyugágyakkal felszerelt pihenőt találnak.

Nyári nyitvatartás: Hétköznap és hétvégén is 10:00-18:00 között

Téli nyitvatartás:
Hétfőtől péntek kora délutánig igény szerint, előzetes egyeztetés alapján nyitjuk ki, és fűtjük fel. Szaunázási igényüket a kívánt időpont előtt min. 2 órával kérjük jelezni!
Pénteken kültéri szaunaházunk 14:00-tól 18:00-ig használható előzetes bejelentkezés nélkül.
Szombat és vasárnap 10:00-18:00 között tart nyitva

Privát szauna használat

Kültéri szauna házunkat lehetőségük van kibérelni privát használatra!

18:00-20:00 / 90 perc / 15.000,-

További részletek és időpontfoglalás a wellness recepción!

          

Szaunaszeánsz

Egy szaunaszeánsz alkalmával a szauna mester fokozatosan hevíti fel a kabint, ezzel garantálva a vendégek akklimatizálódását. Igyekszik jó hangulatot és személyre szabott ventillációt biztosítani, azaz a vendégek körül szauna zászlója segítségével kavarja a forró levegőt és ezzel az agyalapi mirigyet a bétaendorfin nevű hormon serkentésére ösztönzi. Ez az örömhormon is hozzájárul ahhoz, hogy a szeánsz végén teljes legyen a stressz oldás és ezáltal a testi és szellemi ellazulás.

Szeánszokon való részvételi díj:

A Dél-Alföld szívében a csend és nyugalom szigete Tovább a galériához
Foglaljon most vagy kérjen ajánlatot!
Érkezés
Távozás