<

Legszebb futóköreink a Ligetből

Összeállítottunk néhány futókört Szarvas közvetlen közelében, hogy futó/túrázó vendégeinknek ne kelljen azon gondolkodni, hogy merre fussanak, hiszen valószínűleg ismeretlen a környék számukra. Csak letöltik a térképet, vagy a GPX fájlt az arra alkalmas eszközükre, és már indulhatnak is. Az útvonalak érintik Szarvas legtöbb nevezetességét és a Körös vonulatát. Természetesen túrához és kerékpározáshoz is ugyanúgy alkalmasak a térképek, minden körnél leírjuk az útvonal milyenségét, így a kerékpárral közlekedő eldöntheti, hogy azt választja-e. Az útvonalak biztonságosak, gyakran futott útvonalak. Közelekedési szabályoknak megfelelően haladjanak és vigyázzanak Magukra és Egymásra!   

Liget Wellness és Konferencia Hotel**** Szarvas

Liget-Kör                              Táv: 3,21 km (beton, aszfalt)

Google Map megtekintése GPX fájl letöltése

Gyönyörű futókör, érintve a Vízi Színházat és a mocsári ciprusokat a parton. Visszafele megtekinthető a hídról a Romolus és Remus szobor, a Bolza-Kastély és a Milleniumi Emlékmű az Angyalokkal. 

Útvonal: Liget Hotel - Vízi Színház -Petőfi utca- Szabadság utca - Erzsébet liget - Liget Hotel

Megjegyzés: Készítsen egy selfie-t  futás közben az útvonalban található valamelyik teniszpályával (kb. féltávon és 2,5 km-nél találja majd) a háttérben! Mutassák be a recepción és vendégünk egy italra!

Liget Wellness és Konferencia Hotel**** Szarvas

Nagy-Magyarország Közepe-Kör          Táv: 6,3 km (mulcs, füves gát, földút, beton, aszfalt)

Google Map megtekintése GPX fájl letöltése

Gyönyörű futókör a városban, érintve a Vízi Színházat és a mocsári ciprusokat a parton. A városban, a Körös-parton futva, a történelmi Emlékúton érjük el a Történelmi Nagy-Magyarország közepét. Visszafele a strandok felöl érkezünk, majd a Hídon, megtekintve a Bolza-kastélyt és a Milleniumi Emlékművet.

Útvonal: Liget Hotel - Vízi Színház -Petőfi utca - Szabadság utca - Vajda Péter utca - Történelmi Emlékút - Nagy-Magyarország Közepe - Malom utca - Bolza sétány - Híd - Erzsébet liget - Liget Hotel  

Figyelmeztetés! Sáros időben nem ajánlott útvonal! Több kisebb útszakasz és a sportpálya melletti út közút, autós forgalom lehetséges! Kérjük vigyázzanak magukra és egymásra! 

Megjegyzés: Készítsen egy selfie-t futás közben a Történelmi Emlékúton (kb. 3 km-nél találja majd) található valamely stációval a háttérben! Mutassa be a recepción és vendégünk egy italra!

Liget Wellness és Konferencia Hotel**** Szarvas

Városi-Kör                              Táv: 6,7 km (beton, aszfalt)

Google Map megtekintése GPX fájl letöltése

Városi futókör, bent a város fő utcáján vezet az útvonal egészen a város másik végéig, érintve a Vízi Színházat és a mocsári ciprusokat a parton, a Mittrovszki Kastélyt, az Árpád Szálló díszes épületét, a Fő Teret, Templomokat, Lengyel Palotát és az újonnan megszépített víztárazót. Visszafele a Kossuth utcán vezet az útvonal, mely gyönyörű kis szökőkutakkal díszített utcája Szarvasnak. Az útvonal érinti a Bolza-sétányt és a Szent István Parkot. Innen visszafordulva a hídon térünk vissza a hotelhez, útközben megcsodálva a hídról a Romolus és Remus szobrot, a Bolza-Kastélyt és a Milleniumi Emlékművet az Angyalokkal. 

Útvonal: Liget Hotel - Vízi Színház -Petőfi utca- Szabadság út. - Bajcsy-Zsilinszky u. - Kossuth Lajos u. - Bolza Pál sétány - Szent István Park - Vajda Péter u. - Szabadság út - Erzsébet liget - Liget Hotel 

Figyelmeztetés! Az útvonal bent halad a városban, nagy lehet a forgalom egyes utakon. Ezt az útvonalat inkább kora reggel ajánljunk, vagy megfelelő körültekintéssel. Az útvonalon mindenhol található járda vagy kerékpárút. 

Megjegyzés: Készítsen egy selfie-t  futás közben az útvonalban található víztározóval a háttérben (kb. 3 km-nél találja majd)! Mutassák be a recepción és vendégünk egy italra!

Liget Wellness és Konferencia Hotel**** Szarvas

Arborétumi-Nagy Magyarország Kör                 Táv: 11,63 km (beton, aszfalt, gát, mulcs, füves részek)

Google Map megtekintése GPX fájl letöltése

Gyönyörű futókör leginkább a városon kívül, az Erzsébet Ligeten és Pepi sétányon keresztül eljutunk az Arborétumig, majd az Arborétum mellett haladunk végig közúton a gátig. A gátról letérve elérjük a Történelmi Nagy-Magyarország Közepét, majd a Történelmi Emlékúton haladunk vissza a hotel felé. Visszafele a strandok felöl érkezünk, Szent István Parkon és Bolza sétányon keresztül, majd a Hídon, megtekinthetjük a Bolza-kastélyt és a Milleniumi Emlékművet.

Útvonal: Liget Hotel - Erzsébet liget - Pepi Sétány - Arborétum felé vezető út - Gát -Történelmi Nagy-Magyarország Közepe - Történelmi Emlékút - Szent István Park - Vajda Péter u. - Szabadság út - Petőfi utca - Vízi Színház - Erzsébet liget - Liget Hotel 

Figyelmeztetés! Sáros időben nem ajánlott útvonal! Több útvonal a közúton halad, mivel városon kívül van, ezért kérjük forgalommal szemben közlekedjenek. Kérjük vigyázzanak magukra és egymásra! Ezt az útvonalat magányosan nem ajánljuk, többen induljanak el együtt. 

Megjegyzés: Készítsen egy selfie-t  futás közben a gáton (kb. 5 km-nél találja majd)! Mutassák be a recepción és vendégünk egy italra!

Liget Wellness és Konferencia Hotel**** Szarvas

Békésszentandrási Sörfőzde-kör                              Táv: 9,76 km (beton, aszfalt)

Google Map megtekintése GPX fájl letöltése

Gyors futókör a Szentandrási Sörfőzdébe. A kerékpárúton haladunk egy kis Vízi Színház kitérővel Békésszentandrás felé. A cél a Szentandrási Sörfőzde (Rózsa-sörkert), ahol egy frissítő elfogyasztása után visszaindulunk a kerékpárúton Szarvas felé. 

Útvonal: Liget Hotel - Erzsébet liget - Vízi Színház - Petőfi u. - Szabadág út - Kerékpárút Békésszentandrás és Szarvas között - Szent András Sörfőzde - Kerékpárút Békésszentandrás és Szarvas között - Liget Hotel

Megjegyzés: Készítsen egy selfie-t  futás közben Bsz-i Sörfőzde előtt (kb. 5 km-nél)! Mutassák be a recepción és vendégünk egy italra!

Liget Wellness és Konferencia Hotel**** Szarvas

Duzzasztó-kör                              Táv: 16,3 km (gát, földút, beton, aszfalt)

Google Map megtekintése GPX fájl letöltése

Hosszabb futókör, érintve a kör elején a Vízi-Színházat, szarvasi hidakat, Bolza-kastélyt, az Arborétumot. Az Arborétum után gáton haladunk Békésszentandrás felé. A békésszentandrási Duzzasztómű a cél, majd visszafele Békésszentandráson keresztül, megpihenve a Sörfőzdében a kerékpárúton érünk vissza Szarvasra a hotelhez. Ez a kör nem sáros idő esetén egy szép kerékpáros útvonal is egyben!

Útvonal: Liget Hotel - Vízi Színház -Petőfi utca- Szabadság utca - Pepi sétány - Arborétum felé vezető közút - Gát - Duzzasztómű - Békésszentandrás Sörfőzde - Kerékpárút Békésszentandrás és Szarvas között - Liget Hotel

Figyelmeztetés! Sáros időben nem ajánlott útvonal! Több útvonal a közúton halad, mivel városon kívül van, ezért kérjük forgalommal szemben közlekedjenek. Kérjük vigyázzanak magukra és egymásra! Ezt az útvonalat magányosan nem ajánljuk, többen induljanak el. Ezen az útvonalon 2 km-nél Az Arborétum bejáratánál található közkút, illetve kb. 11 km-nél Békésszentandráson, ezért frissítéssel készüljenek.

Megjegyzés: Készítsen egy selfie-t  futás közben a 10 km-nél található nyaraló kerítésénél található érdekes táblácskákkal a hátterben! Mutassák be a recepción és vendégünk egy italra!

Bízunk benne, hogy hasznosnak találják a térképeket. Kérdés esetén keressék Zahorecz Betti futó kolléganőnket, szívesen segít esetleges más vagy hosszabb útvonalak kitalálásában. 

A Dél-Alföld szívében a csend és nyugalom szigete Tovább a galériához
Foglaljon most vagy kérjen ajánlatot!
Érkezés
Távozás